Dierenambulance Altena wil graag nieuwe afspraken maken

Foto: Archief
8 maart 2019, 18:17
Verlopen

ALTENA - Stichting Dierenambulance Altena wil graag om tafel met de gemeente Altena voor het maken van nieuwe afspraken nu de voormalige gemeenten niet meer bestaan. Pas na een oproep op Facebook is de stichting nu in contact met de gemeente om een afspraak te maken.

Via de eigen Facebook pagina uit voorzitter Joost Evenhuis op vrijdagochtend 8 maart zijn ongenoegen: “Nu is mij altijd voorgehouden dat de gemeentelijke fusie naar één gemeente Altena goed zou zijn voor besparingen en de administratieve verbeteringen. Waarom is het dan als Dierenambulance en wildopvang in de gemeente Altena onmogelijk om contact te krijgen met de gemeente en de wethouders?” Evenhuis zou graag praktische afspraken maken over onder meer het wegbrengen van de dieren naar de asielen, het wel of niet ophalen van dode dieren langs de weg en het vangen van bijvoorbeeld wilde of verwilderde katten. Naar aanleiding van deze oproep is er nu contact tussen de stichting en de gemeente.

In augustus 2018 luidde Stichting Dierenambulance Altena nog de noodklok vanwege een groot tekort aan vrijwilligers. Mogelijk met gevolg dat de stichting haar activiteiten moest gaan staken. Gelukkig werden na een oproep snel nieuwe vrijwilligers gevonden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl