Zeer zware windstoten afgelopen zondag in de regio

Foto: Sander van Strien
10 maart 2019, 13:40
Verlopen

REGIO - Het KNMI had voor afgelopen zondag code oranje afgegeven voor het zuidwesten en zuiden van het land. De wind kwam uit een westelijke tot noordwestelijke richting.

Er werden windstoten van 100-110 km/uur gemeten. Mensen moesten oppassen voor omvallende bomen en taken die los waaien. Mensen die de weg op gingen, moesten ook rekening houden met de zware windstoten. Het KNMI adviseerde daarom ook maatregelen te nemen om schade of letsel te voorkomen. De waarschuwing gold vooral tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Na 17.00 uur nam de wind af naar 80-100 km/uur. Er gold tot 19.00 uur code geel. Ook toen had het verkeer of een buitenactiviteiten nog hinder van het weer. Komende week is ook veel wind en regen voorspeld.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl