Bach in het Oude Kerkje van Aalburg

Foto: Wijnand van der Hoeven
11 maart 2019, 21:24
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Vrijwel iedereen die een instrument bespeeld of zingt in een koor heeft wel eens wat van Bach gespeeld. Daarom is er net als vorig jaar weer veel animo om de verjaardag van J.S.Bach te vieren met een open podium concert op 21 maart in Oude Kerkje van Aalburg.

Er zal muziek gespeeld op koperblazers, orgel, viool, piano, dwarsfluit en ensemble van verschillende blokfluiten. Ook zullen er delen gezongen worden uit de Johannes en Mattheus Passion waaruit blijkt hoe bekend sommige melodieën zijn. Ook dit jaar wil componist/organist Leon Brouwer uit Tilburg weer een bijdrage met een improvisatie op muziek van Bach. Met diabeelden zal hij een een toelichting geven op leven van Bach.

De toegang van het concert is gratis. Er is wel een collecte voor het onderhoud van het Oude Kerkje. De aanvang van de avond is 19.30 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl