Herenteam ZVDO krijgt zijn revanche

Foto: Archief
11 maart 2019, 20:41
Verlopen

ANDEL - Afgelopen zaterdag nam het eerste herenteam van ZVDO het op tegen het eerste team van De Schelde uit Terneuzen. De eerdere teams van ZVDO die die avond thuis speelden, wisten knap al hun wedstrijden te winnen.

Gemotiveerd door hun prestaties, was het doel om deze punten ook in Andel te houden. De Schelde neemt een derde plaats in op de ranglijst en eerder werd in Terneuzen nipt verloren met 6-5. Zodoende was de verwachting dat het geen gemakkelijke avond zou worden.

In de eerste man-meersituatie van de wedstrijd wist Jelle direct te scoren. Daarna was het woord aan de mannen uit Zeeland die hun eerste twee overtalsituaties direct wisten te verzilveren. Na nog een hard schot in de kruising door een van de spelers van De Schelde keken de spelers van ZVDO tegen een 1-3 achterstand aan. Emiel wist dit gaatje aan het einde van de eerste periode te dichten tot één doelpunt door uit de tweede man-meersituatie tot scoren te komen.

In het begin van de tweede periode wist De Schelde nog eenmaal te scoren uit een overtalsituatie. Daarna keerde het tij ten goede van ZVDO. Met vier doelpunten snel achter elkaar werd de achterstand omgebogen in een 6-4 voorsprong halverwege de wedstrijd. Met bij tijd en wijle knap zwem- en combinatiespel van ZVDO wisten Arie en Jelle aan het begin van de derde periode de score verder uit te breiden naar 8-4. Ondertussen hield een goed spelende interim-keeper Corné zijn doel schoon. Pas aan het einde van deze periode wisten de Zeeuwen weer tot scoren te komen uit een knap uitgespeelde man-meersituatie, waarmee zij de stand aan het einde van de derde periode bepaalden op 8-5.

De Terneuzenaren brachten halverwege de vierde periode de spanning volledig terug in de wedstrijd, door achtereenvolgens de 6-8 en 7-8 te maken uit overtalsituaties. Met een geplaatst schot bracht Emiel de marge van twee doelpunten weer terug. Direct daarna wisten de spelers uit Zeeland weer de aansluitingstreffer te maken uit een hard schot in de korte hoek. Adriaan liet in de laatste minuut van de wedstrijd zien dat hij dit ook machtig was, waarmee hij de eindstand op 10-8 bepaalde. Na een nipt puntverlies eerder dit seizoen in Terneuzen, wisten de heren uit Andel ditmaal wel de volle buit binnen te halen. Hiermee slaat ZVDO een gaatje met de directe degradatiekandidaten.

Zaterdag 16 maart moeten de heren van ZVDO in Waalwijk aantreden tegen de nummer 2 van de competitie; Aquamigos. Zal het lukken om opnieuw te stunten tegen een hoog geklasseerde tegenstander?

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl