Man in black-tribute bij X.G.P.

Foto: Archief
11 maart 2019, 06:27
Verlopen

NIEUWENDIJK - De Def Americans zijn de afgelopen jaar al een aantal keer in Nieuwendijk op visite geweest en al die keren wisten ze een dijk van een show neer te zetten. Op vrijdag 22 maart komen ze naar Xinix als onderdeel van de Johnny Cash At San Quentin 50th Anniversary-tour.

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten de Def Americans de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die The Man In Black zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen, worden nieuw leven ingeblazen. Moeiteloos schakelt Def Americans tussen Cash’ rockabillykrakers op het Sun-label, de rebellie van de Folsom Prison- en San Quentin-live-albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings. Het moment dat Johnny’s muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde was altijd heel bijzonder.

Het definitieve ‘seal of approval’ werd afgegeven in 2013 toen Johnny’s jongere broer Tommy Cash de band benaderde om hem te begeleiden tijdens zijn My Brother Johnny concerten in Nederland. Van kroeg tot poppodium, van feesttent tot festival, van muziekcafé tot theater; Def Americans staat vanaf het ontstaan in 2007 garant voor een authentieke en integere Johnny Cash show. Xinix gaat vrijdag 22 maart om 21.00 uur open en de Def Americans spelen vanaf 22.00 uur. Entreeprijzen: jeugdleden € 12,00, leden € 13,00 en niet-leden € 15,00. Meer info en voorverkoop op www.xinix.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl