Ruben Combé snijdt 197 frietjes tijdens NK Frietjes Snijden

Foto: Pixabay
11 maart 2019, 21:42
Verlopen

DUSSEN - Zaterdag werd in Dussen het eerste Nederlands Kampioenschap frietjes snijden georganiseerd.

Om aandacht te vragen voor de Waterschaps- en Provinciale Statenverkiezingen organiseerde de VVD en het Waterschap Rivierenland deze ludieke actie. De kampioenschappen kende veertien deelnemers. Het was de bedoeling dat de deelnemers in 10 minuten zoveel mogelijk frietjes snijden, die vervolgens beoordeeld worden door drie vakkundige juryleden.

Winnaar van dit eerste Nederlands Kampioenschap is Ruben Combé met 197 frietjes. Naast drie kookboeken waarin friet de hoofdrol speelt, mag hij met VVD fractievoorzitter Klaas Dijkhoff een frietje gaan eten in Den Haag.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl