Tess Vonk in de prijzen tijdens Jaargangwedstrijden

Foto: Dirk de Kooter
11 maart 2019, 06:22
Verlopen

WERKENDAM - In Leiden werden het afgelopen weekend de officieuze kampioenschappen voor de minioren gehouden. Aan de 34e editie van de Speedo Jaargangwedstrijden mogen de beste 18 zwemmers per afstand meedoen.

Lars de Kooter en Tess Vonk waren daar namens de Biesboschzwemmers aanwezig. Lars startte op twee nummers en Tess kwam zes keer aan de start. Tess ging met twee prijzen naar huis.

De eerste dag zwom Tess de 100 rug- en vrije slag en de 50 vlinderslag. Op het laatste nummer wist Tess naar het zilver te zwemmen in een klein persoonlijk en clubrecord. Eerder op de middag was Tess op de 100 vrije slag ook al sneller geweest dan ooit. Haar verbetering van ruim acht tienden van een seconden was goed voor een zevende plaats, maar ook een verbetering van het clubrecord dat op naam stond van Marcha Admiraal. De eerste afstand leverde ook een zevende plaats op, maar geen persoonlijk record.

De tweede dag stond in het teken van de 100 wissel- en schoolslag en de 50 vrije slag. Op de wisselslag zwom Tess drie seconden van haar persoonlijk en clubrecord af en werd ze zesde. Het tweede nummer van de middag was de 100 schoolslag en hierop was er een verbetering van bijna een halve seconde van haar persoonlijk en clubrecord, maar de tijd was ook goed voor de derde plaats. De laatste afstand was de vrije slag sprint en hierop bleef Tess voor het eerst binnen de 35 met een verbetering van acht tiende van een seconden. Tess werd op dit nummer tiende van de meisjes geboren in 2009.

Lars had zich weten te plaats voor de 100 wissel- en schoolslag en op beide nummers wist hij zijn persoonlijke reocrds aan te scherpen. Op de wisselslag haalde Lars ruim zeven tienden van een seconde van zijn tijd af en werd hij veertiende. Op de schoolslag ging er ruim een halve seconde van zijn snelste tijd af en wist hij achtste te worden van de achttien zwemmers die mochten starten.

Na twee dagen zwemmen ging de twee jonge zwemmers dus naar huis met twee prijzen, vier clubrecords en zeven persoonlijke records. Ze keken beide dus ook heel tevreden terug op deze wedstrijd en begin juli zullen zij tijdens de jaargangfinale in Dordrecht opnieuw de strijd met hun leeftijdsgenoten aan kunnen gaan als ze zich weten te plaatsen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl