10 fruitbomen geplant in Veen tijdens boomfeestdag

Foto: Ruben Duinker
13 maart 2019, 12:30
Verlopen

VEEN - Op woensdagochtend 13 maart, Nationale Boomfeestdag, plantten 23 leerlingen uit groep 6 van de Oranje Nassauschool in Veen samen met wethouder Matthijs van Oosten maar liefst tien fruitbomen in nieuwbouwwijk Den Eng in Veen.

In heel Nederland worden op deze boomfeestdag bomen geplant door basisschoolleerlingen. De meeste leerlingen hadden een winterjas en laarzen aangetrokken omdat het een erg koude en winderige ochtend was. Voor iedereen stond een schep klaar om de plantvakken dicht te gooien. In de herfst kunnen als het goed is de eerste vruchten van de bomen geplukt worden. Toen de leerlingen op school terug kwamen was er een appeltje voor de dorst.

Ook in het Almbos werden meerdere bomen geplant door leerlingen van Basisschool De Parel uit Giessen samen met wethouder Peter van de Ven. Eerder werden al bomen geplant in Werkendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl