Zes jaar cel geëist voor de overvallers van Em-té

Foto: Archief
16 maart 2019, 19:37
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Eén van de twee overvallers van een filiaal van supermarkt Em-té in Wijk en Aalburg op 4 juni 2015 stond donderdag terecht voor de rechtbank in Breda.

De overvallers worden ook verdacht van een overval op een filiaal van dezelfde supermarktketen in Loon op Zand in 2015. De verdachte die voor de rechtbank stond betreft een 49-jarige man uit Almelo. Hij ontkent met klem dat hij in de winkels is geweest. Opmerkelijk is wel dat de verdachte een jaar na de overvallen, in maart 2016, informatie aan de politie heeft gegeven over de twee overvallen.

De verdachte kon eerder al worden gelinkt aan een auto die mogelijk werd gebruikt ter voorbereiding. De verdachte is bovendien al vaker bestraft voor overvallen en inbraken. Hij zit nu in een kliniek, na een veroordeling tot voorwaardelijk tbs. De officier eist zes jaar gevangenisstraf. De rechtbank doet op 29 maart uitspraak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl