Tweede Gorcum Design Week gaat van start

Foto: Novel Monday
18 maart 2019, 17:05
Verlopen

GORINCHEM - De Tweede Gorcum Design Week gaat vrijdag 22 maart van start met de uitreiking van de Gorcum Design Awards. eze week tonen middelbare scholieren hun ontwerpen voor opbergers. De kunstwerken met een opbergfunctie zijn t/m 31 maart te bewonderen in De Passage in de binnenstad.

Maar weinig leerlingen kiezen voor kunstvakken in hun examenpakket. Dat is jammer, want de vraag naar creatieve denkers en vakmensen neemt alleen maar toe. Om het belang en de lol van kunstvakken onder de aandacht te brengen, organiseert Gorinchem Beweegt in samenwerking met Merewade Praktijkschool, Omnia College, Fortes Lyceum en Gymnasium Camphusianum voor de tweede keer de Gorcum Design Week.

Ruim 150 leerlingen voortgezet onderwijs zijn uitgedaagd om al hun creativiteit uit de kast te halen voor de felbegeerde Gorcum Design Awards. Dit jaar is het thema: opbergers, kunst met een opbergfunctie. Praktisch, maar ook mooi. De tentoonstelling is dagelijks geopend van 12.00 tot 16.00. Entree is gratis, inclusief koffie, thee, wat lekkers.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl