‘Luchtige Kunst’ op de Kunstroute 2019 in Sleeuwijk

Foto: Hans Werther Fotografie
19 maart 2019, 16:52
Verlopen

SLEEUWIJK - Op zaterdagmiddag 6 en zondagmiddag 7 april 2019 organiseert de Werkgroep Kunstroute Werkendam de kunstroute in Sleeuwijk met als thema 'Luchtige Kunst'.

Het is een evenement voor een breed publiek, jong en oud, waar op de negen locaties van de route veel is te zien en te beleven. Een dertigtal kunstenaars tonen en demonstreren daar hun kunstwerken: schilderijen, foto’s, tekeningen, beelden, keramiek, 3d miniatuur kijkdoosjes, portretfoto’s, grafiek en sieraden. Leerlingen van basisschool de Morgenster en leerlingen van het Altena College zijn aan de slag gegaan om in hun scholen de door hen gemaakte kunstwerken te laten zien. In Atelier Sleeuwijk van Sovak zijn kleurige kunstwerken te zien van hun cliënten.

Er wordt muziek gemaakt op de verschillende locaties. De Vale Gieren met Nederlandstalige nummers, Jan Paul Peet en Bart Oostdam met barokmuziek en Ierse muziek, de slagwerkgroep Da Capo, en Peter Vos met zijn accordeon en liederenrepertoire. Op het Landgoed Kraaiveld, bij de Woon-Werkboerderij Kraaiveld, geeft een team vliegeraars (de Sky-Pirates uit Rijsbergen) demonstraties met spectaculair grote vliegers.

De leerlingen van de basisscholen kunnen daar zelf hun vliegers maken en beschilderen om er daarna echt mee te gaan vliegeren. Alles bij elkaar is de kunstroute in Sleeuwijk een evenement waar een bezoek aan de verschillende locaties en demonstraties voor jong en oud zeer de moeite waard is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl