Theaterdagen op het Altena College

Foto: Altena College
21 maart 2019, 18:35
Verlopen

SLEEUWIJK - Jeugd Dans Theater Scapino komt dinsdag 2 en woensdag 3 april naar het Altena College in Sleeuwijk om leerlingen en hun ouders te laten beleven hoe leuk theater, dans en beweging is.

Verdeeld in twee groepen over twee dagen gaan de brugklasleerlingen aan de slag om in vier uur een daverende voorstelling in elkaar te zetten. ‘s Avonds krijgen ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en andere belangstellenden de kans om deze prachtige theatervoorstelling te zien en te beleven. Maar voordat het zover is moet er heel veel gedaan worden. De leerlingen gaan samen met deskundige mensen van Scapino, docenten van de Beeldende Vakken en mentoren aan de slag met het instuderen van de dansscènes, het maken van toneelbenodigdheden en kostuums. Ze ontdekken dat door een goede taakverdeling, duidelijke werkafspraken en respect voor elkaar, er in korte tijd ongelooflijk veel te realiseren is.

De projecten van Jeugd Dans Theater Scapino sluiten goed aan bij de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, tekenen, handvaardigheid en CKV. Tijdens de generale repetitie ontdekken de leerlingen wat de andere groepen ’s middags hebben gedaan en hoeveel werk iedereen heeft verzet. Hierna zijn ze klaar voor de voorstelling voor het grote publiek op het podium in de aula van het Altena College. Met het thema ‘Het Paard van Troje’ gaan de brugklasleerlingen op 2 en 3 april een wervelende show neerzetten, waar zijzelf en het publiek nog vaak met plezier aan terug zullen denken. Kom het beleven op de theaterdagen van het Altena College.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl