Voorlopige uitslag Provinciale Staten verkiezingen

Foto: Sander van Strien
21 maart 2019, 05:56
Verlopen

ALTENA - In de nacht van woensdag op donderdag zijn de voorlopige uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen bekendgemaakt. Vrijdag 22 maart maakt het Centraal Stembureau de definitieve uitslag inclusief voorkeursstemmen en restzetels bekend.

In Noord-Brabant zijn 95,8% van de stemmen geteld. In Altena hebben 56,9% van de mensen een stem uitgebracht voor de Provinciale Staten. Op basis van deze voorlopige uitslag zijn de meeste stemmen in Altena uitgebracht op de ChristenUnie-SGP (26,2%) gevolgd door het CDA (22,3%). Forum voor Democratie mocht rekenen op 14,5% van de stemmen.

Voor de zetelverdeling in Noord-Brabant lijken de stemmers uit Altena geen grote invloed te hebben. De VVD blijft met 10 zetels de grootste partij gevolgd door Forum voor Democratie. Het CDA verliest 1 zetel en komt daarmee op 8 zetels uit. Voor de volledige uitslag klikt u hier. De uitslag van de Waterschapsverkiezingen wordt in de loop van deze week verwacht.

Stemmen op partijniveau Altena

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl