Special Olympics-winnaar Cynthia groots onthaald in Hank

Foto: Altena TV
23 maart 2019, 19:42
Verlopen

HANK - De 19-jarige Cynthia Riel kwam met een prachtig resultaat op vrijdag 22 maart weer thuis in Hank. Ze deed mee aan de Special Olympics in Abu Dhabi.

Ze deed mee met atletiekwedstrijden en won goud met de estafette, zilver met kogelstoten en brons met de 200 meter sprint. Cynthia werd vrijdagavond door veel inwoners onthaald in haar woonplaats Hank. Feestend en zwaaiend in een cabrio begeleid door de fanfare reed zij richting haar huis. Wethouder Peter van der Ven zei in zijn speech: “Een wethouder wordt niet snel emotioneel, maar jouw prestatie geeft me een brok in de keel.”

Special Olympics Nederland maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 170 landen die zich inzet om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren door het organiseren van sportevenementen. Van 14 tot en met 21 maart 2019 streden 7.000 sporters tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Team NL deed met 64 sporters mee op dit wereldpodium, waaronder ook Cynthia Riel uit Hank.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl