Spelende kinderen maken veel los tijdens Heuvels van Blauw

Foto: Yrros Theater
25 maart 2019, 21:43
Verlopen

NIEUWENDIJK - Wie vrijdag- of zaterdagavond richting Fort Bakkerskil reed, zag de titel van het stuk in real life: Heuvels van Blauw. Prachtig uitgelichte aarden wallen, indertijd opgeworpen om ons land te beschermen. Eenmaal binnen gekomen was er een gastvrije ontvangst door Hannie, Marco en Anouk.

Daarna werd de groep onder leiding van een gastvrouw naar de loods geleid, waar het publiek over de speelvloer naar de gecreëerde tribune liep. Men werd verrast door de beleving van het decor: alles ademde bos; het geluid, de geur en de bladeren en takken. Zeven kinderen tijdens de dreiging van de oorlog… beklemmend, speels, vrolijk, argwanend, maar allemaal vechtend om hun plekje in de groep.

Waar ze het ene moment dikke vrienden zijn, zijn ze even later rivalen. Herkenbaar, soms pijnlijk om te zien. En hoe snel schakelen kinderen over van de beklemming naar het vrolijke onbekommerde spel… Wie beschermt jou? En wie bescherm jij? Of ben je er alleen voor jezelf? Heuvels van Blauw, geschreven door Dennis Potter en geregisseerd door Martine Werners, is nog te zien op 29, 30 en 31 maart in Fort Bakkerskil te Nieuwendijk. Reserveren kan via de website www.yrrostheater.com.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl