Sterke afsluiting competitie voor Biesboschzwemmers

Foto: Archief
25 maart 2019, 21:21
Verlopen

WERKENDAM - De laatste en vierde competitie wedstrijd van de Biesboschzwemmers werd opnieuw in Papendrecht gezwommen. Op basis van de opstelling waren de zwemmers van de Werkendamse zwemvereniging uiteindelijk 30 seconden sneller. Tess Vonk en Roos Suppers vielen het meeste op.

Tess startte op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag. Beide nummers heeft ze twee weken geleden al gezwommen, maar deze keer ging het opnieuw sneller. Op de vlinderslag haalde Tess ruim een seconde van haar tijd af en op de ‘vrij’ was Tess ruim acht tienden van een seconde sneller dan ooit. Beide tijdsverbeteringen waren ook goed voor verbeteringen van haar eigen clubrecords.

Roos Suppers had eind 2018 de pech net te kort te komen voor de limiet op de 200 vrije slag voor de regio kampioenschappen. Deze keer liet Roos vanaf het begin zien er voor te gaan en bleef ze ruim binnen de richttijd voor deze afstand. Eerder op de middag had Roos al ruim drie seconden van haar tijd gehaald op de 100 schoolslag. Voor Sanne van de Pol was er ook een limiet voor de regio kampioenschappen die in mei van dit jaar gehouden gaan worden. Op de 100 vrije slag wist Sanne haar beste seizoenstijd te zwemmen en zeker de laatste meters lieten zien dat Sanne op de weg terug is.

Niet alleen de meiden lieten goede resultaten noteren, ook bij de jongens vielen er vele prestaties op. Rens Lisman, Rik Vink en Tijn den Braber moesten deze middag 200 vrije slag en 100 schoolslag zwemmen. Op de 200 ‘vrij’ was Tijn vijftien seconden sneller dan ooit. Rik en Rens hadden nog geen tijden staan, maar lieten goede races zien. Op de schoolslag waren alle drie de jongens sneller dan ooit, maar helaas had Rik bij een keerpunt iets niet goed gedaan en werd zijn tijd uit de uitslag gehaald. Ook Nicole Bogerd en Romée van Rossem zwommen de 200 ‘vrij’en 100 ‘school’. Op de vrije slag lieten de beide zwemsters mooi ingedeelde races zien. Nicole zwom de ‘vrij’ voor het eerst en ze kwam heel tevreden uit het water. Voor Romée was er een tijdsverbetering van ruim 30! seconden.

Niet alleen Tess zwom 100 vrije slag en 50 vlinderslag, ook Lars de Kooter, Jansje de Ridder, Hannah Vink en Anne Lisman moesten deze twee nummers zwemmen. Lars en Jansje zwommen net als Tess op beide nummers nieuwe toptijden. Hannah en Anne zwommen voor het eerst de vlinderslag en op de ‘vrij’ was Anne zeven seconden sneller dan ooit. Ook Maud Vonk en Jette Branderhorst zwommen voor de eerste keer de 50 vlinderslag en beide meisjes deden alles goed. Daarnaast zwommen ze ook de 25 rugslag en voor Jette was er een verbetering van ruim twee seconden.

Lars Branderhorst, Margonda Versluis en Chimène Huisman mochten 200 schoolslag en 100 rugslag en op de schoolslag verbaasde Margonda met een goed ingedeelde race. Ze zwom dit nummer voor de eerste keer. Chimène en Lars wisten met hun goede indeling naar persoonlijke records te zwemmen. Op de rugslag was alleen Lars sneller dan ooit.

De dames en heren zwommen 200 rugslag en 100 vrije slag en daar werden diverse records aangescherpt. Floor van Dijk wist haar tijd op de 200 rugslag van twee maanden geleden met ruim zes seconden aan te scherpen en het bijzondere aan haar race was dat het tweede deel sneller was dan de eerste 100 meter. Robin Iking wist op dezelfde afstand zijn beste tijd met vier seconden aan te scherpen en voor Nick was er een verbetering van ruim driekwart seconde. Mandy Swart zwom de rugslag voor het eerst en was van de Biesboschzwemmers de snelste dame en op de 100 ‘vrij’ was ruim een halve seconden sneller dan ooit.

In de afsluitende estafette, de 8×50 meter vrije slag, konden de acht zwemmers zich niet bemoeien in de strijd om de winst maar de eindtijd was minder dan een seconde langzamer dan de inschrijftijd en dat is een knappe prestatie na twee keer zwemmen.

Volgend seizoen komen de Biesboschzwemmers in dezelfde klasse aan de start en het doel zal dan ook weer handhaving in de klasse zijn. De komende weken staan er diverse wedstrijden op het programma, waarbij de internationale wedstrijd in Antwerpen in het paasweekend de eerste opvallende wedstrijd is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl