Uitdagende puzzels en hersenkrakers op het Altena College

Foto: Altena College
27 maart 2019, 07:07
Verlopen

SLEEUWIJK - "Wiskunde is het allerleukste vak dat er is." Wiskundedocent Bert Batenburg is trots op de 125 leerlingen die donderdag 21 maart hebben meegedaan aan de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd.

Docent Batenburg: “De W4Kangoeroe-wedstrijd is een wiskundewedstrijd die in Australië is ontstaan en nu wereldwijd wordt gehouden. Het leuke aan deze wedstrijd is dat het voor elke leerling mogelijk is om mee te doen op het niveau dat bij hem of haar past. Onder de deelnemers zitten dus leerlingen uit vmbo(t), havo en vwo, variërend van leerjaar 1 t/m 6. Het Altena College doet al jaren mee aan deze wedstrijd.”

Brugklasleerlingen Aicha en Angélica vonden de opgaven erg leuk en uitdagend. Aicha: “Bij de opgave met een tekening van de kat, moest je goed op zijn oortjes letten. Dat was grappig.” De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot behoorlijk pittig. Leerlingen ervaren dat wiskunde en rekenen heel leuk en uitdagend is en ontdekken dat ze meer kunnen dan ze zelf soms denken. De uitslag in mei wordt vol spanning tegemoet gezien door de leerlingen, want er zijn leuke prijzen te winnen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl