Willem van Oranje college bouwt aan roeiboot met kansen

Foto: Sander van Strien
29 maart 2019, 08:44
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Marc, Jacco en Julian uit klas 4BWI van het Willem van Oranje college uit Wijk en Aalburg werken aan de bouw van een eigen st. Ayles Skiff, een bijzondere roeiboot, onder leiding van de Uppelse botenbouwer Aart van Beem. Een bijzonder project met een bijzonder doel.

Plank voor plank moet de boot worden opgebouwd. Afgelopen week was het spannende moment dat de boot gedraaid kon worden waarna deze verder afgewerkt kan worden. Nog een behoorlijke klus met enige tijdsdruk. Op 30 mei start namelijk de roeitocht van Altena in Nederland naar Altena in Duitsland met als doel om geld in te zamelen voor Edukans.

Kinderen in kansarme landen helpen om ook een opleiding te volgen en een toekomst te hebben is de achterliggende gedachte. Om de tocht te kunnen voltooien zijn de roeitrainingen in samenwerking met watersportvereniging Woudrichem reeds gestart.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl