ACKC verslaat koploper Tiel’72

Foto: Arie den Hartog
31 maart 2019, 19:23
Verlopen

ALMKERK/GIESSEN - In een goed gevulde sporthal de Jager in Giessen was het ACKC dat in de eerste helft tegen Tiel'72 liet zien over genoeg korfbaltalent te beschikken.

ACKC kwam al snel op een 5-3 voorsprong. De wat arrogant overkomende Tielenaren kregen even later het gat weer kleiner en zelfs een 5-6 voorsprong, maar de Bakertilly formatie zette er snel en dynamisch spel tegenover en pakte bij rust een 10-7 voorsprong.

In het tweede bedrijf kon de voorsprong al snel worden vergroot naar 12-7 en stond er een team dat gretig was. Telkens als de Tielenaren dreigden terug te komen, liet ACKC zien de betere te zijn met flitsend aanvalsspel. Na twintig minuten was het 16-10 en de buit was al binnen. Freewheelend kon ACKC de overwinning binnen halen met 18-12. Doordat Vriendenschaar uit Bodegraven ook won, ontliep de ACKC net de promotie naar de 2e klasse. Op 20 april vangt de veldcompetitie weer aan, waarin ACKC de ongeslagen koploper is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl