Man vrijgesproken van betrokkenheid bij overval op Em-té

Foto: Archief
31 maart 2019, 19:31
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Een 49-jarige man uit Almelo is vrijgesproken van betrokkenheid bij de overval op een filiaal van supermarktketen Em-té in Wijk en Aalburg op 11 april 2015. De rechtbank in Breda vond vrijdag dat er onvoldoende bewijzen zijn dat een 49-jarige man één van de twee daders was.

Er was zes jaar tegen hem geëist. De Em-té-supermarkt in Wijk en Aalburg, maar ook in Loon op Zand werden in 2015 overvallen. De man uit Almelo werd later gezien in een auto die mogelijk was gebruikt bij de overval in Wijk en Aalburg. Verder ontbrak technisch bewijs tegen hem.

Opmerkelijk was dat deze verdachte in maart 2016, een jaar na de overvallen, een briefje schreef aan de politie met ‘inside informatie’, die feitelijk alleen de daders konden weten. Volgens de rechtbank is het ‘niet volstrekt onaannemelijk’ dat hij die informatie via derden had verkregen. Het briefje kan daarom niet worden beschouwd als bekentenis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl