Pianotrio’s in het Jacoba Cultuurhuis

Foto: Chris van de Kuilen
1 april 2019, 21:18
Verlopen

WERKENDAM - Op 13 april om 20.00 uur vindt er weer een concert plaats in het Jacoba Cultuurhuis in Woudrichem. Marjes Benoist (piano), Cobi Berculo (viool) en Jaap Sytsma (cello) brengen werken van Schubert, Mendelssohn en Brahms ten gehore.

Zo spelen zij het pianotrio van Mendelssohn, één van zijn meest bekende kamermuziek werken. Toen Schumann dit werk hoorde noemde hij Mendelssohn ‘de Mozart van de 19e eeuw’. Met het pianotrio van Brahms wordt duidelijk dat ook een pianotrio, hoewel het maar bestaat uit drie musici, groots en meeslepend kan zijn. De Nottorno van Schubert geeft de sfeer van een avondlied mooi weer.

De werken worden gespeeld door drie topmusici: Marjes heeft als pianodocent gewerkt aan de conservatoria van Amsterdam, Alkmaar en Arnhem. Op dit moment werkt zij in Utrecht met jonge getalenteerde pianisten. Cobi heeft haar opleiding gevolgd in Nederland, Duitsland en Israël. Lange tijd was zij eerste violist van het Radio Filharmonisch Orkest. Jaap volgde zijn opleiding in Amsterdam. Hij was solo-cellist bij het Nederlands Balletorkest en het Holland Symfonia.

Het belooft een bijzonder concert te worden. De kapel is vanaf 19.30 uur geopend. Het concert start om 20.00 aan de Molenstraat 2 in Woudrichem. De toegang is € 15 (inclusief koffie / thee en wijn na afloop van het concert). Het aantal plaatsen is beperkt, dus het is verstandig om vooraf te reserveren via info@jacobacultuurhuis.nl. Voor meer informatie over het programma kijkt u op www.jacobacultuurhuis.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl