Rick Sonnema behaalt 17e plaats tijdens EK senioren

Foto: Leo Sonnema
1 april 2019, 21:00
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Op donderdag 28 maart 2019 stond bij Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg zijn eerste Europees kampioenschappen bij de senioren op het programma.

Bij de loting woensdagavond werd Rick in een zware poule ingedeeld met onder andere Turkije en Duitsland. Maar buiten dat waren er zeker mogelijkheden. Lang hield Sonnema een mooie 3e plaats in de poule vol na een goede waardering voor zijn kata gojushiosho. Montenegro, Duitsland en Rusland scoorden hoger waardoor hij op een 4e plaats stond. Als laatste was Turkije aan de beurt. Deze kreeg de hoogste score in de poule en stootte Rick daarmee helaas van de 4e plaats af. Een 5e plaats in de poule betekende helaas nipt geen tweede ronde omdat enkel de eerste vier door konden gaan.

Uiteindelijk is Sonnema, gebaseerd op punten, op een 17e plaats geëindigd. Zeker niet het resultaat waar Rick voor ging, maar wel een goede start en een stap in de goede richting bij de senioren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl