Concert van Collegium Altena in Sleeuwijk

Foto: Archief
2 april 2019, 18:07
Verlopen

SLEEUWIJK - De weken voor Pasen zijn voor menig Nederlander de periode om te luisteren naar klassieke passiemuziek. De meeste aandacht gaat uit naar de talloze uitvoeringen van de Matthäus Passion.

Maar er is zoveel meer indrukwekkende muziek waarmee het lijdensverhaal wordt verteld. En u hoeft daarvoor Altena niet uit. Dit jaar heeft het regionale kamerkoor Collegium Altena gekozen voor twee monumentale werken uit de 19e eeuw: Via CrusisCrucis van Liszt en de berijming van het oude gedicht ‘Stabat MaterMater’ over Maria in de uitvoering van Rheinberger.

In beide stukken wordt gezongen over de taferelen die vaak in kruiswegstaties worden afgebeeld. Om dat verhaal te versterken worden de beroemde beelden van Jan Toorop geprojecteerd tijdens de uitvoering van het werk van Liszt. Beide werken worden begeleid op orgel en vleugel door de Russisch-Nederlandse concertpianiste Olga Malkina. De bas-bariton Jaap Sletterink zal naast de solo’s ook een bekende aria uit de Matthäus Passion laten horen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Anje de Kuiper is voor dit project de dirigent van het koor. De uitvoering is op 13 april om 20.00 uur in het Sleeuwijks kerkje. Kaarten zijn te reserveren via het contactformulier op de website van het koor: www.collegiumaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl