Enquête voor inwoners Altena over profiel nieuwe burgemeester

Foto: Archiefbeeld
3 april 2019, 20:18
Verlopen

ALTENA - De inwoner van Altena kan zijn mening vanaf 5 april geven over wat de eigenschappen van de nieuwe burgemeester van de gemeente Altena moeten zijn. Dat gaat de gemeente doen via een online-enquête.

Sinds 1 januari 2019 is Marcel Fränzel waarnemend burgemeester van de toen ontstaande gemeente Altena. Het doel is om voor het einde van 2019 een nieuwe ‘vaste’ burgemeester aan te stellen. Voor die nieuwe burgemeester zal een profielschets gemaakt worden door de raad op basis van de enquête. In die enquete komen bijvoorbeeld vragen over de eigenschappen van de nieuwe burgemeester.  Moet hij of zij een boegbeeld zijn, een mensenmens of juist ervaren?

Vanaf 5 april vanaf 15.00 uur tot en met 24 april kunnen inwoners via de enquête kiezen uit een lijst van verschillende eigenschappen. Mochten zij een eigenschap missen, dan kunnen zij deze toevoegen. De resultaten uit de enquête zijn bedoeld om mee te nemen in deze profielschets. De profielschets moet eind mei klaar zijn. De gemaakte profielschets zal na goedkeuring van de raad naar de commissaris van de koning gaan, die start aan de hand van de profielschets een sollicitatieprocedure. De benoeming zal dan aan het eind van het jaar plaatsvinden. 

Naast de enquête gaan raadsleden op diverse locaties in gesprek met de inwoners over de nieuwe burgemeester. Vertegenwoordigers van verschillende organisaties worden op hun beurt uitgenodigd tijdens ontbijtsessies in het gemeentehuis om in gesprek te gaan met raadsleden over de nieuwe burgemeester. Voor wie de enquête liever op papier invult, verschijnt er in de week van 8 april een papieren versie in Het Kontakt. Online is invullen kan via de gemeente website.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl