Eerste reewildspiegel geplaatst in de Biesbosch

Foto: Facebookpagina gemeente Altena
4 april 2019, 18:31
Verlopen

WERKENDAM - Wethouder Matthijs van Oosten van de gemeente Altena heeft woensdag de eerste reewildspiegel geplaatst in de Biesbosch.

Enkele jaren geleden heeft Wildbeheer de Biesbosch het plan opgevat om iets te ontwikkelen waardoor er minder verkeersslachtoffers zouden vallen. Niet alleen landelijk maar ook in het beheergebied van Altena wordt gemonitord hoe reeën om het leven komen. In een jaar waren er in polders de Oostwaard en Noordwaard 21 verkeersongelukken met wild. Wildbeheereenheid de Biesbosch hoopt dit aantal met deze spiegels te verlagen. De verlichting van de auto’s wordt gereflecteerd in de spiegels, wat reeën afschrikt.

De gemeente Altena heeft voor wildspiegels gezorgd en montagemateriaal zodat de spiegels op de gevaarlijkste plaatsen kunnen worden gemonteerd. Wildbeheereenheid de Biesbosch en enkele mensen van Staatsbosbeheer zorgen voor montage.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl