College Altena geeft toestemming voor vestiging Welkoop

Foto: Sander van Strien
6 april 2019, 07:07
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Het college van Altena heeft woensdagmorgen 3 april besloten een vergunning te verlenen voor de vestiging van een Welkoop-winkel aan de Parallelweg 4 in Wijk en Aalburg.

De aanvraag vergunning voor het uitbreiden van het bedrijfspand en het vestigen van een filiaal van Welkoop kende voor- en tegenstanders. Het college heeft naar alle partijen geluisterd en de belangen gewogen. Alles afwegende besluit het college beide aanvragen goed te keuren. De vergunning voor de vestiging van Welkoop is voor een periode van 10 jaar.

Wethouder Van der Ven licht het besluit toe: “Door de verlening van de omgevingsvergunning komt er een einde aan een langdurige periode van leegstand. Het is het college een doorn in het oog dat een beeldbepalend pand bij het binnenkomen van Wijk en Aalburg zo lang leegstaat. De activiteiten van Welkoop sluiten prima aan op deze plek net buiten de kern.” Partijen die het niet eens zijn met het besluit kunnen nog bezwaar maken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl