Organisatie kijkt terug op prachtige editie van de ’80 van 1 Altena’

Foto: Ruben Duinker
6 april 2019, 19:30
Verlopen

ALTENA - De eerste editie van de '80 van 1 Altena' zit erop. Zaterdagmiddag even voor 18.00 uur kwam de laatste deelnemer over de finish bij ACKC aan de Sportlaan in Almkerk.

Na ruim een jaar van voorbereiden door Wandelsportvereniging De Vrijbuiters uit Wijk en Aalburg vertrokken vrijdagavond om 22.00 uur ruim 900 wandelaars die deelnamen aan de 80 van 1 Altena.

Het publiek was divers, zo waren er wandelaars uit het gehele land maar er waren ook deelnemers uit België, Duitsland, Luxemburg en Engeland. Er ook bijzondere deelnemers, zoals iemand die voor de 100ste keer een Kennedy mars liep.

Overal in de gemeente Altena was het gezellig en was te spreken van een gemoedelijke sfeer. Iedere kern zorgde voor een goede verzorging en een flinke aanmoediging. In Dussen, Genderen, Giessen en Werkendam waren hoofdposten en konden de deelnemers zich laten verzorgen. De eerste loper kwam rond 7.30 uur op zaterdagmorgen over de finish. Alle deelnemers werden als ware helden onthaald door het aanwezige publiek. Of er een tweede editie komt van de ’80 van 1 Altena’ is nog onzeker. De organisatie wilde het evenement eenmalig organiseren vanwege het ontstaan van de gemeente Altena. Komende weken gaat men hier verder over in beraad.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl