West-Brabant volgt in groene voetsporen met ondertekening akkoord

Foto: Pixabay
8 april 2019, 14:00
Verlopen

HOEVEN/ALTENA - Bestuursvoorzitter Andrew Harijgens van Deeltaxi West-Brabant en wethouders van 8 West-Brabantse gemeenten, waaronder gemeente Altena, ondertekenden op 8 april bestuursakkoord ‘Zero-Emissie Doelgroepenvervoer 2025’ dat inzet op reizen zonder uitstoot.

Denk bijvoorbeeld aan vervoer dat rijdt op waterstof of elektriciteit. Dit is één van de maatregelen om de doelstellingen uit het akkoord van Parijs te realiseren. Het deeltaxivervoer betreft alle West-Brabantse gemeenten die door dit akkoord allemaal vergroenen. Doordat 8 gemeenten ook ondertekenden zetten zij niet alleen in op groen deeltaxivervoer maar ook op groen leerlingen- en dagbestedingsvervoer.

Het bestuursakkoord ontstond op 31 mei 2018 toen het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met enkele koplopers het akkoord ondertekenden. Na Publiek Vervoer Groningen Drenthe, Stroomlijn, gemeente Amsterdam, gemeente Den Haag en gemeente Hoorn volgt nu ook regio West-Brabant met dit akkoord in deze groene voetsporen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl