Koninklijke onderscheiding voor Ien Stijns

Foto: Archief
9 april 2019, 18:08
Verlopen

GORINCHEM/ZALTBOMMEL - De burgemeester van Zaltbommel, de heer Rehwinkel, heeft dinsdag 9 april 2019 om 16.45 uur de onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, aan mevrouw Ien Stijns uitgereikt. Hij heeft dit gedaan tijdens haar afscheid als directeur van Slot Loevestein.

Mevrouw Stijns is vanaf 1997 voor 36 uur in de week werkzaam als directeur van Stichting Museum Slot Loevestein, maar in de praktijk besteedt zij gemiddeld 45 tot 50 uur in de week aan haar werkzaamheden. Dankzij haar inzet als zeer betrokken directeur is Slot Loevestein behouden voor de toekomst en kan het verhaal van Slot Loevestein verteld worden aan toekomstige generaties.

Zo heeft zij ervoor gezorgd dat een duurzame modernisering en kwaliteitsverbetering plaatsvond. Bezoekmogelijkheden werden geïntroduceerd en aantrekkelijk gemaakt voor scholen, personen en groepen. Tevens werd het Slot betrokken bij Ruimte voor de Rivier met een bezoekerscentrum over de Hollandse Waterlinie en het Waterschap Rivierenland. Daarnaast is decoranda bestuurlijk actief (geweest) voor de Stichting Vestingdriehoek, het Regionaal investeringsfonds Fruit Delta Rivierenland, de Rotaryclub en Stichting Rivierenland in beweging.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl