Geen vertraging bij blussen brand voormalige Villaforte

Foto: Archief
10 april 2019, 18:01
Verlopen

WOUDRICHEM - Inmiddels is bekend dat de brand op het voormalige Villaforte terrein op maandag 25 februari door brandstichting is ontstaan. Vijf kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar uit Woudrichem en Dalem zijn betrokken.

Ook was het de vraag of er wel voldoende water voorhanden was en of het beginnen met blussen niet te lang heeft geduurd. Dit laatste is onderzocht. Het college heeft inmiddels schriftelijke vragen van het CDA hierover beantwoord. Het eerste blusvoertuig was binnen 2 minuten aangesloten op de brandkraan. De norm is 3 minuten. De hoogwerker werd door de tweede tankautospuit direct gevoed met water uit de Maas. De overige voertuigen werden gevoed via een groot watertransport. Een speciale tankwagen die is opgeroepen was leeg en bedoeld voor het opzuigen van licht verontreinigd bluswater en niet voor waterlevering.

De colleges van de drie voormalige gemeenten hebben geïnventariseerd waar de bluswatervoorzieningen nog verbetering behoeven, dit wordt in de gemeente Altena als project opgepakt. Daarbij is ook aandacht voor de bereikbaarheid van de bluswatervoorzieningen. De verzekeraar van de eigenaar van het terrein, VOF Hoge Maasdijk, draagt zorg voor het opruimen van de resten van de brand. De VOF bestaat uit Bouwlinie en Tankens. Op het terrein zal het nieuwbouwplan ‘Op ’t Loev’ worden gerealiseerd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl