Bouwplan Op ’t Loev in Woudrichem op losse schroeven

Foto: www.optloev.nl
12 april 2019, 18:38
Verlopen

WOUDRICHEM - Projectontwikkelaar Bouwlinie informeert geïnteresseerden in een nieuwsbrief over vertraging voor het project Op ’t Loev in Woudrichem.

Eind november 2018 keurde de gemeenteraad van de toenmalige gemeente Woudrichem het bestemmingsplan Op ’t Loev goed. “Helaas zijn er op de vaststelling van het bestemmingsplan bezwaren ingediend bij de Raad van State,” zo laat Bouwlinie vrijdag 12 april weten. Omdat er beroep is ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingplan kan Bouwlinie voorlopig niet verder. De totale vertraging wordt geschat op zeker 7 maanden tot 1 jaar. Tegenstanders van het bouwplan vinden dat de plek uniek is en dat een woonwijk afbreuk doet aan het historische stadsgezicht van Woudrichem. Een vorig jaar gestarte petitie tegen het bouwplan werd door driehonderd mensen ondertekend.

Bouwlinie gaat zich inhoudelijk voorbereiden op een aanstaande rechtszaak en hoopt op een positief besluit van de Raad van State. Voor dit bouwproject is VOF De Hoge Maasdijk opgericht, een samenwerking tussen Bouwlinie en bouwonderneming Tankens.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl