Flavium viert 50 jaar bestaan in Xinix

Foto: Xinix
15 april 2019, 18:42
Verlopen

NIEUWENDIJK - Vrijdag 19 april komt Flavium, één van Neerlands’ meest prominente bluesbands, naar Xinix. Flavium is opgericht in 1969. In dat jaar vormden gitarist Anne Geert Bonder en Eric Bagchus de ruggengraat van Flavium. En dat doen ze, wonder boven wonder, vandaag de dag nog steeds.

Inmiddels heeft de groep 18 volwaardige albums op haar naam staan, waar in maart 2019 een speciale jubileum-CD aan is toegevoegd met naast een aantal nieuwe nummers ook een hoop oorspronkelijk materiaal uit de roemruchte geschiedenis van de band. Flavium heeft in al die decennia een livereputatie opgebouwd waar weinig bands aan kunnen tippen.

In 2015 heeft Johan Derksen Flavium de Dutch Blues Award uitgereikt en zijn ze tevens opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. Vandaar dat de organisatie uiteraard apetrots is dat ze op 19 april in Xinix komen optreden. De zaal gaat open om 21.00 uur en Flavium speelt vanaf ongeveer 22.00 uur. Meer info en voorverkoop op www.xinix.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl