Schriftelijke vragen over tegengaan insectensterfte

Foto: Pixabay
17 april 2019, 18:32
Verlopen

ALTENA - De insectensterfte moet in Altena worden bestreden. Dat vinden het CDA en Progressief Altena. Zij stellen daarover schriftelijke vragen aan het college van de gemeente Altena.

Insecten staan aan het begin van onze voedselketen. Voor bestuiving van bomen en planten zijn insecten zeer belangrijk, maar ook als voedsel voor vogels zijn insecten zeer belangrijk. Ze zijn feitelijk de hoeksteen van onze natuur. Duits onderzoek naar insectensterfte heeft vorig jaar veel stof doen opwaaien. Wetenschappers van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben gegevens geanalyseerd en de uitkomst is dat de situatie ernstiger is dan gedacht. Ruim 40% van de soorten insecten gaat achteruit en een derde is bedreigd, een uiterst zorgwekkende ontwikkeling.

Volgens de twee partijen kan de gemeente gemakkelijk een klein, maar wezenlijk onderdeel bijdragen aan het tegengaan van deze ontwikkeling. Dat kan bijvoorbeeld door minder te maaien en het aanleggen van bloemrijke bijenlinten. Het CDA en Progressief Altena willen van Altena een ‘bijvriendelijke gemeente’ maken. Inwoners en ondernemers hebben volgens hen al laten zien heel erg bereid te zijn daar hun steentje aan bij te dragen. De partijen zouden graag zien dat de gemeente het voortouw neemt om de plannen te realiseren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl