Wederom Blauwalg aangetroffen in Put de Omloop

Foto: Pixabay
19 april 2019, 19:04
Verlopen

UPPEL - In Put de Omloop tussen Almkerk en Uppel is weer blauwalg aangetroffen. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben vrijdag een negatief zwemadvies afgegeven.

De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant heeft bij de laatste inspectie van deze zwemplas een forse bloei van blauwalgen aangetroffen. Deze bacteriën kunnen zorgen voor overlast en gezondheidsproblemen. Put de Omloop wordt al jaren geteisterd door blauwalgen. Eind vorig jaar werd na een uitgebreid onderzoek uit 2017 door de Universiteit van Wageningen duidelijk dat het bestrijden van de blauwalg tonnen gaat kosten.

Put de Omloop was voorheen een geliefde zwemplek, maar zwemmen wordt er nu al jaren afgeraden. De gemeenteraad van Altena moet uiteindelijk beslissen of het geld voor het herstel van de waterkwaliteit er komt of niet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl