Grote hart in Sleeuwijk blijft waarschijnlijk staan

Foto: Archief
25 april 2019, 23:04
Verlopen

SLEEUWIJK - Een maand geleden maakte Altena TV een item over een groot stalen hart langs het water van de oude ijsbaan in Sleeuwijk. Het bleek gebruikt te zijn voor een huwelijksaanzoek van de Sleeuwijkse Leon van Haaften.

Het hart moest weg, er was namelijk geen vergunning voor aangevraagd. Door alle aandacht vanuit de media en inwoners van Sleeuwijk heeft van Haaften nu via de officiële weg een vergunning aangevraagd bij de Gemeente Altena. Leon van Haaften is samen met zijn aanstaande echtgenote Asya uitgenodigd op het gemeentehuis door wethouder Paula Jorritsma. Ze hebben daar samen met de wethouder de procedure rond om de vergunningsaanvraag opgestart. De gemeente Altena heeft toegezegd de legeskosten voor haar rekening te nemen.

Leon is overdonderd door alle aandacht die het hart heeft gekregen na het filmpje van Altena TV. “Alle kranten hebben inmiddels gebeld en zelfs Jeroen van Inkel heeft het filmpje gezien en mij daarna gebeld voor een interview op NPO Radio5, ontzettend leuk”, aldus van Haaften. Negatieve reacties heeft hij niet gehoord. “Dat maakte de stap om een vergunning aan te vragen ook leuker. Het is nu afwachten tot de vergunningsprocedure doorlopen is. Ik zou echt heel blij zijn als het hier kan blijven staan”, zegt van Haaften tot besluit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl