Prinsentuin Andel organiseert een mini-Roparun

Foto: Pixabay
28 april 2019, 11:04
Verlopen

ANDEL - Ook dit jaar neemt team De Buitenbeentjes van Prinsentuin Andel weer deel aan de Roparun op 8, 9 en 10 juni. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam.

Zij leveren, in teamverband, een sportieve prestatie om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De Buitenbeentjes wil met een fantastisch bedrag aan de start in Hamburg verschijnen. Daarom organiseert Prinsentuin Andel onder andere een mini-Roparun voor de leerlingen van klas 1 op vrijdag 10 mei. De leerlingen gaan in teams van vijf tot zes deelnemers hun eigen Roparun lopen op de voetbalvelden van Sparta ’30. Ze wisselen elkaar steeds na een paar honderd meter af en proberen op deze manier zoveel mogelijk rondjes van 600 meter af te leggen in ongeveer 60 minuten.

Voorafgaand aan deze loop moeten de leerlingen sponsoren zoeken die hen financieel steunen. Dit kan per rondje, maar een vast bedrag is uiteraard ook prima. Uiteraard lopen er meer acties om geld in te zamelen, zoals diverse workshops, kerstkransenactie, verkoop van pannenkoeken tijdens de open dag, collectes en de hartjesactie. Wilt u ook graag de Roparun en team De Buitenbeentjes steunen, kijk dan op www.debuitenbeentjes.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl