Eerste ‘hop palen’ geplaatst in Woudrichem voor ‘Altena Bier’

Foto: Sander van Strien
30 april 2019, 10:05
Verlopen

WOUDRICHEM - Maandag 29 april werden de eerste ‘hop palen’ geplaatst nabij het voetveer naar Slot Loevestein in Woudrichem. Aan de palen moet hop gaan groeien voor het ‘Altena bier’.

Altena bier moet ‘het biertje’ van Altena gaan worden met wel 21 soorten voor iedere kern één. Om dat allemaal te realiseren moet er hop geteeld worden. Voor die teelt zijn nu de eerste palen geplaatst. Aan deze palen komen hopranken waaraan de hop omhoog groeit. Ronald van den Ende, initiatiefnemer van Altena Bier, keurde eerder al de grond bij grondeigenaren waar de palen geplaatst worden. De palen worden geleverd door Brabants Landschap. Van den Ende wil in iedere kern van Altena een stuk grond vinden waar de hop voor het biertje van die kern geteeld wordt.


Elke kern krijgt zijn eigen soort ‘Altena bier’. Over de namen is Van den Ende ook al aan het nadenken. “Een quadrupel uit Veen, een V1 wordt dat dan, een biertje die inslaat als een bom,” zegt Van den Ende. “Of bijvoorbeeld een Jan Claesen biertje uit Andel.” Wanneer de verschillende biertjes te proeven zijn, weet Van den Ende nog niet precies. Maar als voorproefje is er al het Altena bier.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl