Defensie helikopters vliegen voor de vrijheid

Foto: Defensie
4 mei 2019, 00:43
Verlopen

ALTENA - Defensie beschermt wat ons dierbaar is en zet zich met mensen en middelen dagelijks in voor vrede, vrijheid en veiligheid in binnen- en buitenland. Zij vliegen ook op 4 en 5 mei boven Altena.

Aankomend weekend herinneren we op zaterdag 4 mei de oorlogsslachtoffers en op zondag 5 mei vliegen twee Cougar transporthelikopters en één NH90 maritieme helikopter door heel Nederland en ook boven Altena voor de vrijheid. De helikopters van het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht brengen de Ambassadeurs van de Vrijheid – Maan, Kraantje Pappie en Sam Feldt – naar verschillende bevrijdingsfestivals.

Leven in een vrij en veilig land is niet vanzelfsprekend. Vroeger niet en nu niet. Zolang er oorlog, onrust, conflicten, piraterij en terreur in de wereld zijn, is de krijgsmacht hard nodig. Met de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht levert Defensie graag een bijdrage aan de Bevrijdingsfestivals in Nederland om samen te vieren dat we in een vrij land leven.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl