Obstakels in Kerkstraat Hank zijn een pilot

Foto: Sander van Strien
8 mei 2019, 20:47
Verlopen

HANK - In Hank zijn sinds enige tijd twee grote stenen obstakels, in de vorm van bloembakken, in de Kerkstraat geplaatst om het verkeer nabij de supermarkt en de school af te remmen.

Raadslid Christian Alderliesten van coalitiepartij Progressief Altena heeft de gemeente om opheldering gevraagd, mede omdat bewoners van tevoren niet waren geïnformeerd. “De plaatsing van de obstakels is goed bedoeld, maar verkeerd gecommuniceerd”, aldus wethouder Matthijs van Oosten. Het gaat om een tijdelijke maatregel, die de gemeente de komende tijd goed gaat monitoren en evalueren. Bij deze evaluatie zullen ook de stemmen van de inwoners worden meegenomen. Raadslid Alderliesten begrijpt de intentie van de gemeente, maar wil gevaarlijke situaties voorkomen. Volgens het raadslid kunnen kinderen of dieren achter de obstakels schuil gaan. Daarom ziet Alderliesten graag snel een oplossing, die de situatie op de Kerkstraat niet onveiliger maakt. Van Oosten geeft aan dat het formaat van de bakken nader onderzocht moet worden. Wanneer blijkt dat de bakken een visueel obstakel zijn waardoor de verkeersveiligheid afneemt, dan zullen de bakken weggehaald worden.

De verkeersveiligheid in de Kerkstraat en Jachtsloot zijn al langere tijd een punt van discussie. De geplaatste obstakels zijn daarom ook een pilot. Er liggen al plannen voor een reconstructie van de riolering en daarmee kan de reconstructie van de straten ook worden meegenomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl