Drimmelen mogelijk uit Parkschap Nationaal Park de Biesbosch

Foto: Leo Dijksman
22 mei 2019, 14:55
Verlopen

REGIO - De gemeenteraad van Drimmelen denkt er over na om uit het Parkschap Nationaal Park de Biesbosch te stappen. Drimmelen maakt samen met Dordrecht en Altena deel uit van de Gemeenschappelijke Regeling. Die is in 2011 ontstaan.

Samen met grondeigenaar Staatsbosbeheer wordt binnen de regeling alles omtrent ontwikkeling, beheer, handhaving, marketing, voorlichting en educatie van de Biesbosch besloten. Maar waar het Parkschap voor verbinding zou moeten zorgen, is er nu verdeeldheid. De ambities van Drimmelen lopen, vooral met de gemeente Dordrecht, ver uiteen. Resultaten ziet de Drimmelse gemeenteraad al jaren niet en die vraagt zich daarom hardop af of het Parkschap nog de juiste manier is.

Wethouder Lieke Schuitmaker moet nu een exit-scenario schetsen. Zij geeft aan dat uit de Gemeenschappelijke Regeling in ieder geval niet gratis is. Het kost volgens haar zomaar anderhalf jaar en in die tijd blijft Drimmelen gebonden aan de deelnemersbijdrage. Daarnaast bestaat het risico dat Drimmelen ruzie krijgt met partners terwijl je elkaar toch nodig hebt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl