Leerling Altena College tweede plaats in wiskundewedstrijd

Foto: Altena College
24 mei 2019, 09:34
Verlopen

SLEEUWIJK - “De uitslag ontvangen van de W4Kangoeroe-wiskundewedstrijd is altijd een spannend moment. Als je dan ziet dat één van je leerlingen landelijk tweede is geworden en je als school voor de afdeling vmbo(t) de 4e plaats van Nederland pakt, dan is dat natuurlijk in één woord geweldig!”

Wiskundedocent Bert Batenburg van het Altena College was in maart al erg trots toen 120 leerlingen uit vmbo(t), havo en vwo zich bogen over de uitdagende puzzels en hersenkrakers van de wereldwijde wiskundewedstrijd.

Docent Batenburg: “Onze leerlingen hebben het heel erg goed gedaan. Maar liefst dertien leerlingen hebben een percentielscore behaald van meer dan 90%. Dit betekent dat deze leerlingen 90% van de deelnemers uit hun niveau verslagen hebben. De topper van 2019 is vmbo(t) leerling Marijn Nieuwenhuizen. De vierdejaars leerling pakte met een percentielscore van 99.39% de tweede plaats van Nederland voor deze afdeling.”

Het Altena College doet elk jaar mee aan de W4Kangoeroe-wiskundewedstrijd. Wat deze wedstrijd zo leuk maakt is dat het voor elke leerling mogelijk is om mee te doen op het niveau dat bij hem of haar past. Dit jaar deden er alleen al in Nederland ruim 128.000 leerlingen mee. Behalve de eer sleepte Marijn een medaille en een aantal mooie prijzen in de wacht. Marijn: ”Ik ben best goed in wiskunde, maar ik had niet verwacht dat ik tweede van Nederland zou worden!”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl