Roeisloep ‘Willem van Oranje’ gedoopt in Dillenburg (DE)

Foto: Altena TV
30 mei 2019, 23:52
Verlopen

WIJK EN AALBURG/DILLENBURG (DE) - Eindelijk was het dan zover, de roeitocht Altena (DE) tot Altena (NL) van het Willem van Oranje College is van start gegaan met de officiële doop op een bijzondere locatie.

De naamgever van de boot, Willem van Oranje, werd in 1533 in Duitsland op slot Dillenburg geboren. Een symbolische plaats voor het officieel dopen van de boot onder het standbeeld met het prachtige slot als decor. De roeiers werden ontvangen door de burgemeester van Dillenburg met veel ceremonieel en vertoon wat door veel geïnteresseerden werd bijgewoond.

Na het officiële moment blies een trompetist vanaf het bordes van het slot het Wilhelmus wat door een ieder in zowel het Nederlands als het Duits werd ingezet. Voor de leerlingen stond er vervolgens nog een boeiende rondleiding gepland door het slot en de kazemat. De daadwerkelijke roeitocht zal zaterdag in alle vroegte aanvangen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl