MudRun in Almkerk: tot de nek in de drek

Foto: Ruben Duinker
1 juni 2019, 17:10
Verlopen

ALMKERK - Op zaterdag 1 juni organiseerde jeugdcentrum De Pomp een spectaculaire MudRun in de polder van Almkerk. Ruim 80 deelnemers gingen de achttien modderige obstakels te lijf om als eerste over de finish te komen.

De MudRun werd georganiseerd om geld op te halen voor de reeds gerealiseerde uitbreiding van het jongerencentrum. Door de steeds groeiende groep jongeren die het jongerencentrum bezoekt, was de uitbreiding noodzakelijk. Het geld wat men betaalde om deel te nemen aan de MudRun en de eventuele sponsoractie die de deelnemer zelf kon organiseren kwam ten goede van deze uitbreiding.

De baan was 2,2 kilometer lang, door de modder met verschillende obstakels: klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Na het eerste startsignaal om 11.00 uur stormde de eerste groep op de eerste ‘bak’ met modder af. “Blijven bewegen was de tip, anders kom je misschien wel vast te zitten”, aldus de organisatie. Na afloop van de MudRun werd er ook een BBQ georganiseerd. Ook de opbrengsten van de BBQ komen ten goede van de verbouwing van het jongerencentrum.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl