Roeitocht staat symbool voor verbinding tussen Altena (DE) en Altena (NL)

Foto: Altena TV
1 juni 2019, 00:11
Verlopen

WIJK EN AALBURG / ALTENA (DE) - Veel gelijkenissen en verbintenissen tussen beide Altena's, een proloog met burgemeester Fränzel en Lida Spuijbroek, de eerste echte kilometers op het water en vele andere activiteiten.

De dag begon al vroeg voor de roeiploeg bestaande uit 10 leerlingen en docenten van het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg met een bezoek aan Slot Altena. Ook kwamen burgemeester Marcel Fränzel en schooldirectrice Lida Spuijbroek naar Altena (DE) voor het afleggen van de eerste 15 kilometer van de tocht. Wandelend, want de waterstand is te laag om het eerste gedeelte al te varen. De resterende 300 kilometer zullen daadwerkelijk roeiend worden afgelegd met de start van een kanotocht naar dieper water.

Verbinding stond centraal deze dag. Zo vond een ontmoeting plaats tussen de leerlingen van het Willem van Oranje College in het Duitse Altena en Wijk en Aalburg gevolgd door een modelboot wedstrijd op de Lenne. Al snel mengden de Duitstalige en Nederlandstalige leerlingen zonder problemen tijdens het bouwen van de modelbootjes. 

Burgemeester Fränzel gaf met zijn ontmoeting met collega-burgemeester Hollstein meer verbintenis aan de samenwerkingen. “Er zijn veel vergelijkingen met de stad Altena in DE die eerder ontstond uit een fusie tussen 3 afzonderlijke steden.” Ook werden de eerste meters over het water afgelegd per kano waarna zaterdag de monstertocht per Skiff zal worden vervolgd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl