Grenzeloos Loevestein: Ontsnapt!

Foto: Slot Loevestein
6 juni 2019, 17:23
Verlopen

WOUDRICHEM/POEDEROOIJEN - In het weekend van 15 en 16 juni ga je op Slot Loevestein terug naar het jaar 1621 als Hugo de Groot gevangen zit. Ga bij hem op bezoek en ontdek waarom hij opgesloten is.

Wat zijn die ‘gevaarlijke’ ideeën van hem dan precies? En wie bedacht die meesterlijke list met de kist? Tijdens ‘Grenzeloos Loevestein – Ontsnapt’ worden het kasteel en de vesting teruggebracht in de sfeer van de Nederlandse Opstand en de 80-jarige oorlog. Je leert niet alleen Hugo kennen, maar je ontmoet ook Prins Maurits en Johan van Oldenbarnevelt. Zij ruziën over leger, geloof en wie de baas is. Daarnaast is er een 17e-eeuws kampement opgezet en kun je bij verschillende demonstraties kijken. En er zijn verhalen. Heel veel verhalen.

Leer hoe je vecht met het zwaard, wordt een echte soldaat, sluit je aan en marcheer mee ten strijde naar het toernooiveld voor een spetterende strijd. Dé soldatenactiviteit voor kinderen van 4 t/m 10 jaar. Voor meer informatie kijkt u op www.slotloevestein.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl