Soap For Hope viert 10-jarig bestaan

Foto: Soap for Hope
13 juni 2019, 16:42
Verlopen

WERKENDAM - Op vrijdag 5 juli 2019 viert Soap for Hope haar jubileum. Soap for Hope is ontstaan in juli 2009.

Twee vriendinnen, Gretha en Carolien, bedachten een plan. Het plan was een actie om geld bij elkaar te verdienen om een reis naar Ethiopië mogelijk te maken. In Ethiopië runt een nicht van Gretha, Karin van den Bosch, een kinderdorp met de naam Grace Village. De reis was bedoeld om enkele weken daar te gaan werken als vrijwilligster. De twee vriendinnen besloten zeepkettingen te gaan maken en die te verkopen. Dit werd zo’n succes dat zij na drie maanden het geld voor de reis bij elkaar hadden. Vanwege het grote succes en het plezier wat zij er in hadden, besloten zij door te gaan met het maken van zeepcadeautjes en zo kinderdorp Grace Village te ondersteunen. De opbrengst van deze cadeautjes komt namelijk geheel ten goede aan dit kinderdorp.

De collectie breidde zich al snel uit. Naast de zeepkettingen werden er allerlei zeeptaartjes en cupcakes, babycadeautjes, zeepbonbons, diverse cadeaupakketten enzovoorts gemaakt. Daarnaast werden er huwelijks zeepjes, Hollandse zeepjes, bedankjes en allerlei zeepjes voor speciale gelegenheden gemaakt. Het laatste jaar legt Soap for Hope zich vooral toe op natuurlijke zepen en een natuurlijke huidverzorgingslijn met de naam ‘Natuurlijk in een potje’ en ‘Natuurlijk in een zakje’. Alle producten van Soap for Hope zijn handgemaakt.. Ook worden er workshops gegeven voor zowel kinderen als volwassenen. Deze workshops zijn op maat en in onderling overleg.

In september 2014 is Soap for Hope een stichting geworden. De twee vriendinnen konden het niet meer samen af en daardoor is het team van Soap for Hope uitgebreid. Coby, Corrie en Judith zijn toegevoegd aan dit team. Daarnaast zijn er mensen die incidenteel helpen. Gretha en Carolien hadden in juli 2009 nooit kunnen bedenken dat Soap for Hope nu haar 10-jarig bestaan zou vieren. Reden temeer om dit niet zomaar voorbij te laten gaan. Op 5 juli hopen zij dan ook een feestje te geven voor iedereen die geïnteresseerd is. Vanaf 19.30 zijn de deuren geopend. Om 20.00 uur zal het officiële programma beginnen wat tot ongeveer 21.30 uur zal duren. Natuurlijk zal er iets verteld worden over de geschiedenis van Soap for Hope en over het goede doel waar de opbrengst naar toe gaat. Ook zal er een kraam zijn met de producten. Daarnaast zal er een rad van avontuur draaien en zal er natuurlijk iets te drinken zijn met wat lekkers. Het feest zal gehouden worden in Basisschool Het Baken aan de Koelemaaier 1 in Werkendam.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl