Put aan de Omloop in Uppel verliest zijn zwemwaterfunctie

Foto: Sander van Strien
14 juni 2019, 13:38
Verlopen

UPPEL - Het lijkt definitief afgelopen met zwemmen in de Put aan de Omloop in Uppel. De gemeenteraad van Altena vindt het goed als in met ingang van volgend jaar het water zijn zwemwaterfunctie verliest.

Wilde in het verleden dit onderwerp nog wel eens tot discussie en reacties van bewoners leiden, nu is dit niet meer het geval. Dat het water ongeschikt is om erin te zwemmen, heeft alles te maken met de hoge concentratie blauwalg die er wordt aangetroffen. Voor de provincie is dit reden een negatief zwemwateradvies af te geven.

Samen met waterschap Rivierenland heeft de gemeente onderzocht welke maatregelen genomen kunnen worden om de blauwalg te bestrijden en wat de kosten daarvan zijn. Gebleken is dat de kosten hoog zijn. Het risico is dat die kosten niet opwegen tegen het beoogd effect. De raad kan daarin wel vinden in het besluit.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl