Gemeente Altena sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Foto: Facebookpagina gemeente Altena
18 juni 2019, 17:51
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena heeft zich aangesloten bij het landelijk meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Dit is een onafhankelijke instantie die meldingen doorstuurt naar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en de Belastingdienst.

De politie maakt al langer gebruik van het systeem, waar mensen onder meer terecht kunnen met anonieme tips over criminaliteit. Nu de gemeente ook partner is kan die via het meldpunt signalen krijgen over zaken als overlast, uitkeringsfraude of onrechtmatige bewoning.

Burgemeester Marcel Fränzel ondertekende namens de gemeente de overeenkomst. Hij is blij dat de gemeente hierdoor informatie krijgt waarmee er extra kan worden opgetreden tegen misstanden. Hij hoopt op deze manier Altena nog veiliger te maken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl