Samenloop voor Hoop Altena levert € 193.711,31 op

Foto: Michel Pruijmboom
29 juni 2019, 19:56
Verlopen

GIESSEN/RIJSWIJK - De tweede editie van de Samenloop voor Hoop Altena heeft het gigantische bedrag van € 193.711,31 opgeleverd. Het geld werd opgehaald door meer dan 50 teams uit de regio die wandelend een parcours op het grasveld naast Sportcomplex De Jager in Giessen aflegden.

SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarmee geld op wordt gehaald voor kankeronderzoek van het KWF. De start was vrijdagmiddag om 17.00 uur. De 24 uur staan symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiënt moet leveren. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af, zodat altijd iemand van hen aan het wandelen is. Vrijdagavond zorgde de indrukwekkende kaarsenceremonie voor het meest bijzondere moment tijdens de Samenloop voor Hoop. Daarnaast traden voortdurend artiesten, koren, bands en DJ’s geheel belangeloos op om de deelnemers te vermaken. Er was een Kinderloop voor Hoop waar ruim 200 kinderen aan deelnamen en ook fietsten de Altena-Tour-Fietsers honderden kilometers door de regio.

Het eindbedrag werd zaterdagmiddag om 17.00 uur bekend gemaakt in de slotceremonie. Voorzitter Kees Noorloos bedankte de hele organisatie die deze editie van de Samenloop voor Hoop mogelijk heeft gemaakt. Daarna zorgde de Almkerkse feestzanger Johnny Gold voor een spetterend optreden. De cheque met het eindbedrag wordt aangeboden aan het KWF.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl