BIZ Werkendam ontvangt KVO-B van burgemeester

Foto: BIZ Bruine Kilhaven
1 juli 2019, 15:04
Verlopen

WERKENDAM - Bedrijventerrein Bruine Kilhaven in Werkendam heeft wederom het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B) Continu Samenwerken behaald. Het certificaat werd woensdag 26 juni door burgemeester Marcel Fränzel officieel uitgereikt aan Arie den Dekker.

Hij is voorzitter van de werkgroep KVO en de afgelopen drie jaar voorzitter geweest van het bestuur van de Bedrijven Investeringszone Bruine Kilhaven (BIZ). Het Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar drie jaar geleden is gestart met de (publiek-private) samenwerking om de veiligheid te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en eventuele andere partijen afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken.

Begin 2019 is de veiligheidssituatie en de beleving van veiligheid op bedrijventerreinen Bruine Kilhaven in Werkendam onderzocht. Zo is er een enquête gehouden onder de ondernemers die gevestigd zijn op dit bedrijventerrein, en zijn er gegevens verzameld van  de gemeente, politie en brandweer. Daarnaast heeft de werkgroep KVO een schouw van de bedrijventerreinen uitgevoerd. Uit het onderzoek, waaronder ook een auditdoor het KIWA op 27 mei 2019, bleek dat de veiligheidssituatie en het onderhoud op het bedrijventerrein goed is.

De veiligheidssituatie is goed, maar er zijn nog wel een klein aantal aandachtsvelden. Door de werkgroep KVO is daarom een nieuw actieplan opgesteld waarin maatregelen voor de komende drie jaar (tot 2022) zijn opgenomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl